Op deze pagina vind je antwoorden terug op de meest gestelde vragen rondom de trainingen en wedstrijden bij MC Lille.

Waar kan ik MC Lille vinden?

Het parcours van MC Lille is gelegen op 1 kilometer afstand van de uitrit van de E34 (snelweg tussen Eindhoven en Antwerpen) Volg richting Lille en ga beneden aan de brug naar rechts en volg vervolgens de pijlen naar het crossterrein. Wij verzoeken iedereen dringend om alleen de officiële weg te volgen en niet binnen door te rijden in verband met de omwonenden. Het adres voor een navigatiesysteem is Rooverstraat (zonder nummer), 2275 Lille.

Moet ik lid zijn om te komen trainen?

Nee, je hoeft niet verplicht lid te zijn of te worden om te komen trainen op ons parcours.

Wat bedragen de kosten om te komen trainen op het parcours?

De kosten bedragen 10 Euro tot en met 65cc en 15 Euro vanaf 85cc.

Wat kost het om lid te worden van MC Lille en wat is het voordeel hiervan?

MC Lille wil in het crosslandschap een club zijn waarin iedereen welkom is. Daarom is er geopteerd om niet met leden te werken. Men kan wel een seizoenskaart aanschaffen. Het voordeel van een seizoenskaart is dat je geen extra kosten meer kwijt bent als je wilt komen trainen. Een seizoenskaart is geldig van 1 april tot 1 oktober. Je kosten van een seizoenskaart bedragen 200 Euro voor volwassenen en 130 Euro voor de jeugd.

Hoe weet ik of het parcours open is om te trainen?

Er zijn meerdere mogelijkheden beschikbaar om te controleren of het parcours open is voor training. De eerste mogelijkheid is het bellen naar het antwoordapparaat op (+32) 014 88 15 59. Een andere veel handigere mogelijkheid is het @MCLILLE twitterkanaal. Via dit twitterkanaal (wat ook op de frontpage van de website direct alle laatste updates vanaf het parcours laat zien) ontvang je automatisch alle updates op je mobile device rondom het parcours. Daarnaast hebben wij als modern motorclub uiteraard ook een facebook pagina waar berichten worden gedeeld.

Op welke dagen en op welke tijden mag er getraind worden op het parcours?

De openingstijden van het parcours vind je terug op de Over Ons pagina.

Hoe oud moet ik zijn om te mogen komen trainen?

Aangezien een vrije training geen georganiseerd evenement betreft zijn de regels van het decreet hierop niet van toepassing.

Mag ik mijn motor afspuiten op de parking?

Nee, dat is ten strengste verboden! Je mag de motor alleen afspuiten op de speciale plaats die daarvoor beschikbaar is. Je kan hier gebruik maken van de aanwezige installatie of gebruik maken van je zelf meegebrachte hogedruk reiniger. Stroom en water zijn hiervoor aanwezig.

Mogen er flippers of tear-offs gebruikt worden tijdens het rijden op de crossbril?

Nee, deze zijn ten alle tijden strikt verboden!

Waar moet ik verder nog opletten als ik wil komen training bij MC Lille?

Dat je uiteraard een milieumat gebruikt onder je motor en dat je geen rommel achterlaat. Daarnaast dien je ervoor te zorgen dat je geluidsdemper van je motor in orde is. Hier kan namelijk op gecontroleerd worden. Als laatste is het ten strengste verboden om te rijden op de parking met de motor.

Hoe oud moet ik zijn om aan wedstrijden deel te nemen?

Als je jonger bent dan 18 jaar en inwoner van Vlaanderen dien je te beschikken over een geldig rijvaardigheidsattest. In de prijs van een jaarlicentie (100 Euro) is de sessie voor het behalen van een rijvaardigheidsattest inbegrepen. Met deze jaarlicentie ben je verzekerd tijdens alle trainingen op erkende crossterreinen en organisaties van de federatie UMC Vlaanderen (waar MC Lille bij aangesloten is). Meer gedetailleerde informatie vind je terug in het regelement.

Ik woon niet in België mag ik dan wel deelnemen aan een wedstrijd?

Dat is geen enkel probleem. Belangrijk is dat men een geldige licentie kan voorleggen.

Welke reeksen (manches) zijn er tijdens een wedstrijddag en in welke reeks (manche) schrijf ik me in?

Jeugd

 • Initiatie 50cc, quads (van 6 tot 8 jaar)
 • Nieuwelingen 65cc kleine wielen (van 8 jaar)
 • Nieuwelingen 65cc grote wielen (vanaf 8 jaar)
 • Nieuwelingen 85cc kleine wielen (van 8 t/m het jaar waarin men 12 wordt)
 • Nieuwelingen 85cc grote wielen (van 8 t/m het jaar waarin men 12 wordt)
 • Jeugd Quads (van 8 t/m 14 jaar)

Volwassenen

 • Juniors 85cc (van 12 t/m het jaar dat men 15 wordt)
 • Aspiranten 125cc (van 12 t/m het jaar dat men 15 wordt)
 • Beloften: Piloten die minimaal 14 jaar zijn en tot het jaar dat ze 18 worden en als beginnende piloot aantreden.
 • Ladies: Alle vrouwelijke piloten
 •  Debutanten: Hebben nog nooit aan een officiële wedstrijd deelgenomen. Zij mogen in deze reeks blijven rijden tot zolang ze geen wedstrijd gewonnen hebben. De wedstrijdwinnaar gaat automatisch over naar een andere categorie. De debutanten strijden niet voor een kampioenschap. Het bestuur houd zich het voorrecht voor piloten in een andere reeks te zetten wanneer zij vermoedt dat er onjuiste informatie gegeven is.
 • Nieuwelingen 250: Piloten die overkomen van de debutanten of beloften en als beginnend piloot aantreden.
 • Nieuwelingen 500: Piloten die overkomen van de debutanten. Vorig jaar eindigden als nieuweling en niet moeten overgaan en als beginnende piloot aantreden.
 • Juniors 250: Piloten die overkomen van de nieuwelingen 250. Vergunninghouders en ex-vergunninghouders nieuwelingen.
 • Juniors 500: Piloten die moeten overkomen van de nieuwelingen (met het beste punten gemiddelde). Kampioen experten A, vergunninghouders en ex-vergunninghouders nieuwelingen.
 • Experten A: Piloten die de leeftijd van 34 jaar bereikt hebben zijn toegelaten (niet verplicht) Ex-vergunninghouders inters ouder dan 36 jaar. De kampioen moet overgaan naar Juniors of Inters.
 • Experten B: Piloten die de leeftijd van 46 jaar bereikt heben zijn toegelaten (niet verplicht) De kampioen dient niet over te gaan naar een andere reeks, behalve indien hij meer dan de helft van de ingerichte wedstrijden gewonnen heeft. In dat geval kan hij kiezen tussen experten A, Juniors of Inters.
 • Inters 250: Piloten die uit vrije wil direct bij de Inters willen rijden. Moeten overkomen van de Juniors 250. Een vergunning bezitten in een officiële bond hoger dan Junior. Ex-vergunninghouders hoger dan junior - 36 jaar.
 • Inters 250 - 500: Een vergunning bezitten in een officiële bond hoger dan Junior. Ex-vergunninghouders hoger dan junior - 36 jaar. Moeten overkomen van Inters open B.
 • Nationale Open: Piloten die uit vrije wil direct bij de Interns willen rijden. Moeten overkomen van de Juniors A.

Moet ik lid zijn van MC Lille om deel te kunnen nemen aan een wedstrijd?

Nee, dat is niet verplicht. Als men geen geldige licentie heft kan men met een zogenaamde dagvergunning (20 Euro) en het inschrijfgeld (5 Euro) deelnemen aan een wedstrijd.

Wat bedragen de totale kosten om deel te nemen aan een wedstrijd?

De inkom is voor iedereen vanaf 15 jaar 10 Euro, het inschrijfgeld bedraagt 5 Euro (voor piloten die geen geldige persoonlijke ongevallen verzekering hebben). De kosten van een persoonlijke ongevallen verzekering (jaarlicentie) bedragen 100 Euro.

Vanaf hoe laat starten de inschrijvingen?

De inschrijvingen starten op de ochtend van de wedstrijd vanaf 07:00 in de kantine. Ook de avond ervoor kan zich men al inschrijven in de kantine.

Hoe laat starten de trainingen?

De trainingen starten om 09:00

Wanneer is het uurschema beschikbaar van de wedstrijden?

Het uurschema wordt pas samengesteld nadat de inschrijvingen zijn gesloten op de wedstrijddag. Dan pas kan er beslist worden of er eventueel reeksen (manches) worden samengevoegd of verder opgesplitst worden. Het uiteindelijke uurschema wordt opgehangen en is verkrijgbaar bij het bureel.

Heb ik een transponder nodig?

Een transponder is verplicht voor alle piloten vanaf de reeks 65cc. Transponders kunnen ter plaatse gehuurd worden voor 10 Euro per dag (tegen afgifte van een paspoort als borg). Daarnaast kan men een transponder huren voor een jaar. De kosten hiervoor bedragen 75 Euro en terug geven is verplicht in oktober van het desbetreffende jaar van verhuur.

Waar moet ik verder nog opletten als ik aan een wedstrijd wil deelnemen bij MC Lille?

Ten alle tijden is het verboden om het parcours over te steken als de wedstrijd begonnen is, ongeacht in welke reeks. Toeschouwers blijven achter de afzetting en de rijders respecteren de gele vlag!

Welke piloten komen er in aanmerking voor de prijsuitreiking aan het einde van een wedstrijddag?

De winnaar van iedere reeks (manche) ontvangt een bos blomen of een palm. De tweede en derde person uit het dagklassement ontvangt een beker.